Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι η μόνη αληθινή θρησκεία!

 Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι η μόνη αληθινή θρησκεία! Όλες οι άλλες αποκαλούμενες «χριστιανικές εκκλησίες» άλλαξαν πάρα πολλά πράγματα στον Χριστιανισμό. Ο Καθολικισμός αλλάζει και προσαρμόζει το ντόγκα κάθε μέρα (μεταφορά, αλλά κατάλαβες). Η Ορθοδοξία παρέμεινε αγνή και αναλλοίωτη από τις 7 οικουμενικές συνόδους στην αυγή του Χριστιανισμού. Οι Καθολικοί μας άφησαν, και μετά από αυτούς, οι προτεστάντες χώρισαν από αυτούς και απομακρύνθηκαν περισσότερο από την αληθινή ουσία του Χριστιανισμού, και μετά οι Αγγλικανοί, οι Πεντηκοστιανοί, οι Βαπτιστές, κλπ, κλπ… Τώρα υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες έτσι- που ονομάζονται «χριστιανικές εκκλησίες».Οι Καθολικοί είναι η προέλευση όλων των αιρέσεων σήμερα. Είναι ένα ρητό... "Υπήρχαν τρεις μεγάλες πτώσεις στην ιστορία: 1) Η πτώση του Σατανά 2) Η πτώση του Αδάμ 3) Η πτώση του πρώτου Πάπα το 1054! " Αλλά η Αλήθεια είναι μόνο μία, και βρίσκεται στη μοναδική Εκκλησία που ιδρύθηκε από τους 12 αποστόλους. Η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ορθόδοξη = Η Ορθή Πίστη Ορθό = Ορθή, Αμετάβλητη Δοξ = Δόγμα, Πίστη Όλες οι χιλιάδες λεγόμενες χριστιανικές εκκλησίες που ξεκινούσαν με τον Καθολικισμό έχασαν την Αποστολική τους καταγωγή. Αναθεματίζονται, γιατί άλλαξαν την Πίστη.Η Αγία Φωτιά (ελληνικά, Άγιος Φως, κυριολεκτικά «Άγιος Φως») είναι ένα θαύμα που συμβαίνει κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ το Μεγάλο Σάββατο, την ημέρα που προηγείται του Πάσχα. Θεωρείται από πολλούς ως το μακροβιότερο ετήσιο θαύμα στον χριστιανικό κόσμο, αν και το γεγονός έχει καταγραφεί μόνο διαδοχικά από το 1106. Σε πολλές Ορθόδοξες χώρες σε όλο τον κόσμο το γεγονός μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.


Ορθόδοξοι, ή Καθολικοί

 Ο αγιασμός "γίνεται και από τους ιερείς των Καθολικών Χριστιανών. Αλλά το νερό, που αγιάζεται από τους ιερείς τους, δεν διαφέρει από το συνηθισμένο νερό. Φθείρεται και φθείρεται.


 Γύρω στον 18ο αιώνα, κάτι συνέβη στη Ρουμανία που αναστάτωσε τους χριστιανούς εκεί. Οι Καθολικοί είπαν στους Ορθοδόξους: «εμείς έχουμε την αλήθεια, εσείς το λάθος».



 Το ίδιο έλεγαν οι Ορθόδοξοι στους Καθολικούς.



 Ξέσπασαν μεγάλες διαμάχες.



 Οι δύο ηγέτες των Εκκλησιών (ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος και ο Καρδινάλιος) συναντήθηκαν και είπαν: «Πρέπει να κάνουμε κάτι για να ηρεμήσουμε τα πνεύματα». Και οι άντρες και οι γυναίκες αποφάσισαν να κάνουν την ακολουθία του Αγιασμού.



 Έκαναν (ο καθένας ξεχωριστά) τη σειρά. Σφράγισαν τα δύο κολυμβητήρια με τον «Αγιασμό».



 Οι Ορθόδοξοι είπαν στον Καθολικό: Αν χαλάσει ο Αγιασμός μας και ο δικός σου όχι, τότε είμαστε σε πλάνη και εσύ στην Αλήθεια. Αλλά αν το δικό σας αποτύχει, τότε κάνετε λάθος. "



 Ο Καθολικός το δέχτηκε.



 Συμφώνησαν να ανοίξουν τα «κολυμβητήρια» μετά από σαράντα μέρες.



 Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες και η Παναγία εμφανίστηκε στον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο, και είπε: «Τρέξε! Πάρτε τον Καρδινάλιο, πηγαίνετε στην εκκλησία να ελέγξετε τον Αγιασμό».



 Πήγαν. Και τι είδαν; Ο αγιασμός των Καθολικών μύριζε αφόρητα. Από τους Ορθοδόξους ήταν πεντακάθαρος.



 Το μεγάλο αυτό γεγονός απεικονίζεται σε τοιχογραφία στο Πατριαρχείο Ρουμανίας στο Βουκουρέστι.



 * * *



 Κάποιοι λένε: «Αν δεν δω ένα θαύμα, δεν πιστεύω στον Θεό». Τους λες: «Ο Αγιασμός δεν είναι Θαύμα; Γιατί δεν χαλάει; Απαντούν: «Φταίει ο βασιλιάς, που το έβαλε ο παπάς». Τους λες: «Βάλε βασιλιά». Δεν βάζουν.

Cyprus and Greece will be safe countries

Very close to this threat, HELLENISM will be very afraid and will come in great repentance. Listen to the consequence of fear, it will be po...